Sanne Cant wint Rectavit Ladies Cross in Loenhout

Belgisch kampioene Sanne Cant mocht in de Azencross eindelijk nog eens het zegegebaar maken. In een zware wedstrijd kreeg ze het niet cadeau tegen een sterke Kristyna Zemanova en Manon Bakker. In de laatste ronden kon ze een mooi verschil uitbouwen. Ze zette zo haar naam voor de vijfde keer op de erelijst in Loenhout.

In de start waren de verhoudingen niet meteen duidelijk en moesten we de favorietes zoeken in het brede deelnemersveld. Al snel konden de drie naar voor geschoven rensters zich onderscheiden van de rest op het veeleisende parcours. Crelan – Corendon ploegmates Sanne Cant en Manon Bakker kregen het gezelschap van de Tsjechische Kristyna Zemanova.

De Nederlandse Bakker, recent nog winnares van de wereldbeker in Val di Sole, nam een tijdlang het initiatief in handen, maar ze kon haar concurrentes niet op afstand zetten en moest zelfs als eerste de rol lossen toen Cant het commando overnam. Een ronde later op dezelfde modderstrook moest ook Zemanova eraan geloven. Cant soleerde naar de overwinning en was duidelijk geëmotioneerd dat ze nog eens het zegegebaar kon maken. Buiten het BK gerekend was dat twee jaar en twee maanden geleden.

“Ik wilde heel graag winnen, maar ik was ook één van de enige die al voor de derde dag op rij aan de start stond. Ik stond dus wel met twijfels aan de start, want gisteravond was het best laat. Ik ben heel blij dat ik mijn eigen ding heb kunnen doen en het heb kunnen afmaken”, aldus een zeer tevreden winnares.

Andermaal een mooie en spannende wedstrijd in de Rectavit Ladies Cross, waar het talrijk opgekomen publiek in Loenhout met volle teugen van genoot.

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp