Senna Remijn wint na spannende strijd bij de junioren in Mol

De eerste wedstrijd aan het Zilvermeer was meteen eentje om duimen en vingers van af te likken. Na de fikse regenbuien in de korte namiddag kwamen ze met zijn 64 aan de start. We kregen een zeer attractieve wedstrijd met veel kanshebbers tot in de allerlaatste hectometers. Senna Remijn kon in de spurt het laken naar zich toe trekken en zegevieren.

De Nederlanders Guus van den Eijnden en Floris Haverdings gingen als een raket van start en trokken de registers al volledig open in de eerste ronde. Acrog-Tormans renner Senna Remijn kwam aansluiten en nam meteen de koppositie over. Ook Keije Solen en Axel Van Den Broek konden de brug slaan naar de leiders. Mika Vijfwinkel kon net de kloof niet dichten en bleef kort achter de leiders een sterke wedstrijd rijden.

Er kwam geen noemenswaardige afscheiding in de kopgroep, maar de zandstroken wogen meer en meer door. “De zandstroken lagen zeer zwaar,” wist winnaar Remijn achter de wedstrijd. “Zeker de het mulle zand waar we moesten lopen.” Dit was nochtans een punt waar de latere winnaar de tegenstand onder druk kon zetten. “Ik kon niet wegrijden maar ging ook nooit over de limiet omdat ik wist dat ik in de spurt een grote kans maakte,” vertelde de Nederlander. Hij kon het in een langgerekte spurt afmaken tegen zijn landgenoot Floris Haverdings. Keije Solen kon de derde plaats veroveren.

Een spannende wedstrijd dus om deze hoogdag in Mol mee te starten. Tijdens de wedstrijd sprongen de lichten al aan voor de sfeervolle avondcrossen rond het Zilvermeer!

Senna Remijn zegevierde in Mol bij de junioren.

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp