Seppe Van Den Boer maakt familiefeestje compleet in De Ster

Na de one-man-show van zijn broer Arthur, nam ook Seppe Van Den Boer de zege mee naar huis. Hij maakte al snel het verschil met ex-Belgisch kampioen Yordi Corsus en kon in een langgerekte spurt het laken naar zich toe trekken. Toon Heirbaut, ploegmaat van Yordi Corsus mocht onverwacht mee op het podium als knappe derde.

Van in de eerste ronden al was duidelijk dat Yordi Corsus en Seppe Van Den Boer er bovenuit staken. Ze gaven elkaar geen duimbreed toe en met zijn tweetjes maakten ze er een spannende cross van. Yordi Corsus dook als eerste de laatste zandstrook in, maar kon geen verschil maken. Zijn concurrent en AA Drink Young Lion Seppe Van Den Boer zette van ver aan in een spurt tegenwind en zegevierde. Yordi Corsus moest zich al snel gewonnen geven tegen de lange halen van Van Den Boer.

In de strijd om de ereplaatsen zagen we Bram Sprangers, Robbe Marchand, Tibo Vancompernolle, Toon Heirbaut en Stan Van Grieken. Met zijn vijven bleven ze samen in de achtervolging op de twee leiders, maar moesten ronde na ronde meer terrein prijsgeven. In de laatste ronde dook Toon Heirbaut als eerste in de allerlaatste zandpassage en kon een kloofje slaan. Hij hield in de laatste rechte lijn stand tegen opkomende man Bram Sprangers en was zeer tevreden met de derde plaats. “Ik was gekomen voor een top vijf en had dit absoluut niet verwacht. Ik weet niet hoe ik het gedaan heb, want aan de balken zat ik nog vierde”, aldus een enthousiaste derde.

Een spannende strijd dus tussen twee kemphanen Seppe Van Den Boer en Yordi Corsus, waarin de oudste van de Van Den Boer broers het laken naar zich toe trok.

Seppe Van Den Boer troefde zijn concurrent Yordi Corsus af in de spurt.

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp