Shirin van Anrooij oppermachtig in de Rectavit Ladies Trophy in Loenhout

Tachtig vrouwen namen de start in de gietende regen in Loenhout om deze klassieker te betwisten. Topfavoriete Shirin van Anrooij wond er geen doekjes om en nam meteen het heft in handen. Niemand kon haar bedreigen, ze stoomde net zoals in Mol naar een overtuigende zege.

Marie Schreiber tekende andermaal voor de hole shot en nam het pak op sleeptouw in de eerste ronde. Na een goede halve ronde versnelde Baloise Trek Lion Shirin van Anrooij al en liet meteen haar concurrentes achter. Dit selectieve parcours zorgde voor weinig spanning maar het publiek was er niet minder enthousiast door.

De Luxemburgse Marie Schreiber zette de achtervolging in met de Tsjechische Kristyna Zemanova, in vorige crossen ook al sterk op dreef. Schreiber duldde Zemanova een ronde in het wiel. Ze moest meer en meer seconden prijsgeven op eenzame leidster Shirin van Anrooij maar verstevigde wel haar tweede plaats. De uit de achtergrond opgerukte Manon Bakker werd finaal nog derde, voor juniore Lauren Molengraaf en Line Burquier.

“Dit geeft vertrouwen”, vertelde Van Anrooij achteraf. “Ik had al snel een gaatje. Het was daarna zaak om goed door te trekken op de rechte lijn, zodat de rest niet meer kon terugkomen. Nadat mijn voorsprong groot genoeg was, heb ik een nieuw tempo gezocht en geprobeerd geen fouten meer te maken. Nu ga ik even wat rusten en dan keer ik in Koksijde terug in competitie”, besloot de Nederlandse.

Pechvogel Yara Kastelijn viel in de materiaalzone op een fiets van een collega renster en bezeerde haar schouder. Ze stapte vroegtijdig uit de wedstrijd, hopelijk zien we ze snel terug zonder ernstige gevolgen.

Shirin van Anrooij soleerde in de regen tijdens de Rectavit Ladies Trophy in Loenhout.

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp