Storm Dennis? Storm Eli blaast de tegenstand weg

Eli Iserbyt heeft in de laatste manche van de Ethias Cross de tegenstand weggeblazen. De kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal domineerde de Vestingcross in Hulst en reed solo naar zijn tiende overwinning van het seizoen. Tom Pidcock en Toon Aerts flankeerden hem op het podium.

Storm Dennis? De laatste dagen werden er veel waarschuwingen de wereld ingestuurd over een nieuwe zone met hoge windsnelheden die zondag over ons land zou trekken. De Vestingcross in Hulst werd echter gedomineerd door Storm Eli.

Bij Pauwels Sauzen-Bingoal waren ze nochtans met een ander plannetje naar Hulst afgezakt. Laurens Sweeck en Eli Iserbyt wilden Michael Vanthourenhout bedanken voor het werk dat hij dit seizoen in functie van de ploeg had gedaan, maar schoenproblemen gooiden in de eerste ronde al roet in het eten.

De troefkaart van Iserbyt kende meer succes. De pocketcrosser beukte zich een weg door de wind, Sweeck liet achter hem het gaatje vallen. Tom Pidcock en Toon Aerts probeerden in de achtergrond nog een achtervolging op poten te zetten, maar zagen Iserbyt alleen maar kleiner worden.

Aan de aankomst had hij een voorsprong van 45 seconden. In de strijd om de tweede plaats moest Aerts zijn meerdere erkennen in de Brit. Voor Iserbyt was het zijn tiende overwinning van het seizoen.

ISERBYT: ‘WEDSTRIJD IS OP MIJN LIJF GESCHREVEN’

Aan de finish stak Eli Iserbyt twee keer zijn hand in de lucht. Om aan te tonen dat de teller dit seizoen al op tien stuks staat. “Ik wilde eigenlijk met mijn twee handen het cijfer tien vormen, maar door de wind was het moeilijk om mijn stuur los te laten. Hoe ik op die zeges terugkijk? Tien is een mooi cijfer, maar hopelijk komt er volgende week nog eentje bij.”

Iserbyt voelde zich in Hulst als een vis in het water. “Dit is gewoon één van de mooiste crossen van het seizoen. Het parcours is echt op mijn lijf geschreven. Als ik zelf een parcours zou mogen uittekenen, dan komt dit heel dicht in de buurt.”

Foto: Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp