Sweeck: ‘Ik dacht dat mijn koers voorbij was’

Laurens Sweeck kroonde zich in Eeklo tot eerste winnaar van het nieuwe crossseizoen, maar de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal blijft er opvallend rustig onder. “Er waren vandaag minstens vijf renners die aanspraak maakten op de zege.”

De zege in de Ethias Cross in Eeklo deed heel veel deugd en glimlach op het gezicht van Laurens Sweeck was kamerbreed, maar de Brabander besefte dat er ook wat geluk mee gemoeid was. 

“Natuurlijk is het prettig om nog eens te winnen, maar ik heb niet het gevoel dat ik vandaag de allerbeste was”, is Sweeck eerlijk in zijn analyse. “Vandaag waren er wal vijf renners die aanspraak maakten op de overwinning.”

“Halfweg de wedstrijd had ik het gevoel dat de koers voor mij al gepasseerd was. Als er drie ploegmaten voorin zitten, dan is het niet aan mij om te rijden in de achtervolging. Maar op twee rondes van het einde kwam alles plots terug samen. Daar heb ik van geprofiteerd. Ik heb nog lang gewacht om op te schuiven en dacht eerlijk gezegd dat Eli vertrokken was, maar op het einde viel alles toch nog goed aan mijn kant.”

Sweeck legde de basis voor zijn zege met een sterke passage door de zandstrook. “Daar kon je vandaag echt het verschil maken. Het was zaak om daar vol door te rijden en meteen aan te zetten voor die bergjes. Met voorsprong de zwaarste strook van de wedstrijd. Het was een gok om daar in de laatste ronde mijn aanval te plaatsen. Met succes.”

Iserbyt: ‘Niet verwacht dat ik zo goed zou zijn’

Eli Iserbyt reed een hele wedstrijd mee voorin en leek in de slotronde op weg naar de overwinning. “De ontgoocheling is op dit moment nog niet zo groot, maar dat komt misschien nog wel. Zonder Mathieu en Wout was dit een unieke kans voor mij om een cross bij de profs te winnen.” 

“Van hun afwezigheid heb ik 100 procent geprofiteerd. Ik heb me laten zien. Ik had nooit verwacht dat ik zo prominent in beeld zou rijden. Had je op voorhand gezegd dat ik tweede zou worden, ik had je zot verklaard.”

Een foutje in de laatste passage in de zandstrook kostte Iserbyt uiteindelijk de zege. “Bij de jeugd had ik dat foutje allicht niet gemaakt. Het voelt toch wel speciaal om zo vooraan te rijden. Voor mij moeten Wout en Mathieu nog niet meteen terugkeren (lacht).”

Hermans: ‘In het zand liep het nog wat stroef’

Quinten Hermans was een gelukkige derde in Eeklo. “Op een bepaald moment reed ik voorin samen met drie renners van Pauwels Sauzen-Bingoal. Ze hadden een groot overwicht, maar we hebben ons toch nog goed kunnen weren. Met die derde plaats kan ik zeker tevreden zijn. De keren dat ik in het bos heb getraind, zijn op één hand te tellen. Dan is het logisch dat je nog even moet wennen. Zo liep het in het zand nog wat stroef, dat moet de komende weken nog beter.”

Foto’s: ©Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp