Sweeck opent zijn rekening als een duivel-uit-een-doosje

Laurens Sweeck heeft in Eeklo een aantrekkelijke seizoensopener gewonnen. De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal reed een hele wedstrijd in de achtergrond, maar schoot dan als een duiveltje-uit-een-doosje in de slotronde toch nog naar de overwinning. 

Geen Mathieu van der Poel of Wout Van Aert in Eeklo, maar de eerste manche van de Ethias Cross kende een spectaculair wedstrijdverloop met steeds wisselende kopgroepen. 

Een sterke Eli Iserbyt en Quinten Hermans pikten keer op keer hun wagonnetje aan, de andere reizigers op de snelheidstrein in Eeklo – de renners legden maar liefst twaalf rondes af – hadden regelmatig een andere naam. Daan Soete, Tom Meeusen, Gianni Vermeersch, Michael Vanthourenhout, Toon Aerts, … Allemaal verschenen ze wel eens aan het front.

Opmerkelijk: Laurens Sweeck moest toekijken vanuit de achtergrond, maar maakte dankzij Aerts net op tijd vooraan de aansluiting. De Belgisch kampioen had in de slotfase van de wedstrijd de juiste vlucht gemist en nam in zijn achtervolging Sweeck mee in zijn zog. 

Iserbyt en Aerts ontbonden om beurt hun duivels, maar het was een versnelling van Iserbyt in de zandbak die voor de definitieve beslissing leek te zorgen. Dankzij het afstoppingswerk van Soete fietste Iserbyt een klein kloofje bij elkaar, maar na een slechte passage in de laatste zandstrook greep hij toch nog naast de zege. Met een splijtende demarrage verscheen ploegmaat Sweeck voor het eerst aan het front. 

Op en over Iserbyt snelde Sweeck naar de eerste zege van het seizoen. Iserbyt moest tevreden zijn met een tweede plaats, Hermans vervolledigde de top drie. 

Foto’s: ©Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp