Tielens schudt straffe solo uit de benen, Durie wint bij eerstejaars

Neo Tielens en Zeno Durie zijn de eerste winnaars van het nieuwe Ethias Cross-seizoen. Tielens won na een solo van bijna vier ronden, Durie schudde in de slotfase de tegenstand van zich af. 

Eindelijk is het zover! Na een jaar zonder wedstrijden kan de jeugd zich nog eens tonen aan het publiek. De belangstelling voor de Ethias Cross in Lokeren was dan ook groot: 132 nieuwelingen en junioren waren naar Oost-Vlaanderen afgezakt voor de eerste grote afspraak van het seizoen. 

Bij de tweedejaars nieuwelingen schudde Neo Tielens een straf nummer uit zijn benen. De 15-jarige crosser van Proximus-Alphamotorhomes-Doltcini kwam door een valpartij in de eerste ronde al vroeg alleen voorop en rondde de solo succesvol af. 

“Mijn start was heel goed. Ik dook als eerste het veld in en na een paar bochten lagen ze achter mij tegen de grond. Zo had ik al snel een gaatje”, zei Tielens. “Omdat ik de vorige cross wat last had van mijn rug en het vandaag heel zwaar was met al die steile stroken heb ik voor mijn eigen tempo gekozen. Dat was voldoende.”

In de achtergrond spurtte naamgenoot Zander Tielens ondanks een lekke band in de slotronde naar de tweede plaats, Ieben Jacobs sprintte naar de derde podiumplek. 

Meteen bingo voor Zeno Durie 

Bij de eerstejaars zette Zeno Durie de wedstrijd naar zijn hand. In de openingsfase trok hij op avontuur met Naud De Clercq, halfweg cross duwde Durie verder door. 

“In de eerste ronde heb ik nog het tempo van Naud gevolgd, daarna heb ik zelf het initiatief genomen. Op de klimmetjes voelde ik mij sterker en probeerde ik mijn tempo door te drukken. Plots hoorde ik dat ik alleen weg was”, sprak de crosser uit Veurne. “Daarna kon ik mijn voorsprong uitbreiden en naar mijn eerste overwinning rijden. Eerste cross bij de nieuwelingen en meteen bingo.”

De Clercq leek lange tijd op weg naar de tweede plaats, maar zag in de slotronde de vinnige Lennes Jacobs over zich heen komen. 

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp