Toon Aerts nekt duo van Pauwels Sauzen-Bingoal in Kruibeke

Kruibeke en Toon Aerts: het is duidelijk een goed huwelijk. De Telenet Baloise Lion, die zich in 2019 nog tot Belgisch kampioen kroonde in Kruibeke, hield zaterdag Laurens Sweeck en Eli Iserbyt af in de tweede Ethias Cross van het seizoen. 

Met z’n drietjes beheersten ze de wedstrijd in Kruibeke: Belgisch kampioen Laurens Sweeck, zijn voorganger Toon Aerts, en Eli Iserbyt, de winnaar van de eerste Ethias Cross in Lokeren. Een duo van Pauwels Sauzen – Bingoal tegen een eenling van de Telenet Baloise Lions dus, maar de leeuw liet flink zijn klauwen zien. 

Het draaide uit op een bijzonder fraaie driestrijd waarin de koplopers één na één prikjes plaatsten. Bij het ingaan van het laatste wedstrijdkwart forceerde Aerts uiteindelijk de beslissing. Sweeck bleek de taaiste tegenstander, kwam in de slotronde nog bijna aansluiten, maar op de streep kwam hij twee seconden tekort. 

Iserbyt, afgeremd door een pijnlijke knie, finishte als derde. De verrassing in de kleigroeve van Argex kwam van de piepjonge Thibau Nys: de eerstejaarsbelofte finishte na Lars van der Haar als vijfde, en kon zo op zijn zeventiende voor het eerst schitteren tussen de profrenners. 

Aerts: “Genoten van de strijd” 
Uiteraard stond Aerts na zijn eerste seizoenszege te blinken. Hij had niet alleen genoten van het winnen zelf, maar ook van de spannende strijd die eraan vooraf ging. “Het was een lastige wedstrijd, zowel fysiek als mentaal. Ik, Laurens en Eli waren heel sterk aan elkaar gewaagd. Het was dan ook belangrijk om zo weinig mogelijk foutjes te maken. Al was dat met de vele grachten en de getrokken sporen bijna onmogelijk. Het bleef zo spannend tot het eind. Laurens bleek heel taai.” 

“Net als twee jaar geleden, toen in de States, win ik mijn tweede cross van het seizoen. Een goed begin, en ik denk dat ik het vervolg met vertrouwen tegemoet mag zien. Hopelijk wordt het een lang seizoen, al blijft het afwachten wat er nog allemaal zal gebeuren in deze coronatijden. Er vallen hier en daar al crossen weg, terwijl ik zelf meer hou van weekends met twee crossen op de agenda. En zwaar mag het ook zijn. Moddercrossen, in plaats van stof.” 

Sweeck en Iserbyt: “Toon was de sterkste” 
Zowel Laurens Sweeck als Eli Iserbyt waren sportief in het verlies: “We hadden het niet beter kunnen spelen met ons tweeën, we konden ons numerieke overwicht goed benutten. Maar uiteindelijk was Toon de sterkste, denk ik”, reageerde Sweeck. “Ik denk dat hij lang niet in zijn kaarten heeft laten kijken, want toen Toon aan het einde doortrok, moesten we alle twee toch een beetje plooien.” 

En dat vond ook Eli Iserbyt: “Ik voelde me nog een beetje gelimiteerd door mijn blessure van vorige week (toen hij zijn knie hard stootte in de start van Lokeren), maar al bij al zat het tempo wel goed. Als ik echt super ben, ben ik op een omloop als vandaag ook goed, maar dat procentje extra had ik vandaag niet. Ik denk dat Toon gewoon de sterkste was.”

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp