Toon Aerts: ‘Voor mij is Laurens Sweeck de favoriet’

Zondag trappen we het Belgische veldritseizoen af met de eerste Ethias Cross in Eeklo. Veel ogen zullen gericht zijn op Belgisch kampioen Toon Aerts, maar die schuift de hete aardappel door naar Pauwels Sauzen-Bingoal, met onder meer Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout.

“Natuurlijk kijk ook ik uit naar de start van het seizoen”, vertelt de kopman van Telenet-Baloise. “Ik voel dat het eindelijk weer aan mij is om me te tonen. Na mijn laatste wegwedstrijd voelde het heerlijk om opnieuw in het bos te trainen. En Eeklo is ongetwijfeld een eerste moment om het niveau van de tegenstand wat in te schatten.”

Maar tezelfdertijd voelt Aerts voorlopig weinig druk. “Ik heb nog een harde trainingsweek voor de boeg met het oog op de wereldbekerwedstrijden in de VS. Het zou dus kunnen dat ik niet honderd procent fris ben. Bovendien is het parcours in Eeklo me niet op het lijf geschreven. Ik denk eerder richting Laurens Sweeck. Al moet ik daar dan in een adem ook Michael Vanthourenhout bij noemen.”

“De ploeg van Jurgen Mettepenningen heeft met Eli Iserbyt en Daan Soete overigens nog twee ijzers in het vuur. Ik denk dat die samen zeker wat gaan proberen forceren”, besluit Aerts met een knipoog.

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp