Van Aert sprint in Azencross sneller dan Van der Poel en Pidcock

De drie tenoren van het veld blijven elkaar het vuur aan de schenen leggen. In Loenhout kwam het voor het eerst dit seizoen tot een sprint met z’n drieën. Van Aert haalde het van Van der Poel en Pidcock. Al was de grootste winnaar misschien wel het publiek.

Respect voor Cameron Mason en Gerben Kuypers. Respectievelijk vierde en vijfde in Loenhout. Ook alle andere verdienen een pluim om een uur lang regen en wind te trotseren in de strijd voor hun plekje. Maar meer dan ooit gaat deze week alle aandacht naar het trio Van Aert – Van der Poel – Pidcock. Eens te meer domineerden zij de koers.

Mathieu van der Poel toonde de meeste aanvalslust, maar Wout van Aert toonde nog een keer zijn weerbaarheid. De Belgische kampioen pareerde elke versnelling van de Nederlander, de ene keer al vinniger dan de andere keer. Maar terugkeren deed hij. Pidcock speelde nog meer accordeon, maar finaal zou hij ook meesprinten voor de winst.

Al was daarvoor een foutje van Van der Poel nodig. Die had in de slotronde een kloof van drie, vier seconden bijeengefietst, maar een fout modderspoor zorgde weer voor de aansluiting van Van Aert. De twee keken even naar mekaar, waardoor ook de Britse wereldkampioen terugkwam. Een sprint à trois dus. En daarin haalde Van Aert zijn gram. Zijn vierde van het seizoen.

Toch bleef de Kempenaar bescheiden in zijn interview achteraf. “Mathieu was de beste vandaag, vooral technisch”, bewierookte hij zijn aartsrivaal. “Keer op keer hing ik aan de rekker. Ik was vooral blij dat ik erbij kon blijven. Alleen in het tweede deel van het parcours ging het wat beter, dat was meer op de power. Toen Mathieu dat foutje maakte, was het kwestie van te recupereren voor de sprint.

“Dat ene foutje kost me vandaag de zege”, besefte Van der Poel goed. “In de sprint zelf zat er niet veel meer op. Wout was daar de sterkste. Ik had mijn inspanning geleverd voor de spurt, omdat die bonus ook groot genoeg was. Dan moest ik die sprint niet rijden. Maar de conditie is oké. Zelfs zonder de beste benen slaagde ik erin de koers mee te kleuren.”

Van Aert zegevierde in de sprint tegen zijn aartsrivalen Van der Poel en Pidcock.

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp