Van Anrooij en Brand bezorgen Baloise-Trek een-tweetje in Mol

De Nederlandse Shirin van Anrooij kon aan het Zilvermeer het zegegebaar maken bij de vrouwen. Ze haalde het van haar ploegmate Lucinda Brand, die terug in goede doen is na een moeilijke periode. Annemarie Worst wurmde zichzelf door het zand naar een knappe derde plaats.

In de eerste ronde draaiden de vrouwen goed warm in de gietende regen aan het Zilvermeer. Onder meer de jonge Zoë Backstedt schoot snel uit de startblokken en bepaalde zelf een tijdje het tempo. In de tweede ronde eiste Shirin van Anrooij echter de koppositie op en gaf die niet meer af. Ze zette haar concurrentes onder druk en kon vrijwel meteen een kloof van betekenis slaan. Haar ploeggenote Lucinda Brand bood nog het meeste weerstand maar kon van Anrooij nooit bedreigen.

Uiteindelijk moest Brand na halfcross nog de strijd aangaan met Annemarie Worst om de tweede plaats. Brand kon op haar tweede stek blijven, maar voelde toch de hele tijd de druk van Worst. Zoë Backstedt en Aniek van Alphen werden vierde en vijfde. Ook een eervolle vermelding voor Laura Verdonschot, die in eigen gouw op een zevende plek finishte.

“In de zandstrook sloeg ik een gaatje en dat heb ik doorgetrokken tot de passage aan de aankomst”, vertelde Van Anrooij achteraf. “Doordat ik snel alleen kwam te rijden, kon ik mijn eigen lijnen rijden. Dat was belangrijk op dit parcours. Op stage zag ik dat Lucinda beter aan het worden was. Het is leuk om te zien dat ze weer op de goede weg is.” Dat bevestigde haar ploeggenote ook meteen: “Het is fijn om er terug in te komen.”

Annemarie Worst moest vrede nemen met de derde plaats. “Het belangrijkste is dat ik tijdens de wedstrijd geen last van de knie meer had. Erna voel ik hem meteen wel. En ik weet na deze cross waar ik sta, het is afwachten hoe ik de drukke periode zal overleven met mijn knieperikelen.”

Shirin van Anrooij triomfeerde met een brede glimlach in Mol.

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp