Van Campenhout is beste junior na straffe solo

Met een indrukwekkende solo heeft Jetze Van Campenhout de Ethias Cross Essen voor junioren naar zijn hand gezet. De Brabander reed van de eerste tot de laatste ronde aan de leiding. Ook een lekke band kon de renner van Callant-Doltcini niet afstappen. 

Jetze Van Campenhout begon in Essen als favoriet aan de wedstrijd en maakte in de eerste ronde die favorietenrol al waar. Van Campenhout sprong als eerste over de balkjes en nam meteen afstand van de concurrentie. 

“Eigenlijk wilde ik de eerste rondes nog even afwachten. Mario (De Clercq, nvdr.) en Giani (Meersman, nvdr.) hadden me gevraagd om rustig te starten, maar na de balkjes trok ik door naar de modderstrook en zo had ik meteen een kloofje. Mijn tempo was voldoende om daarna mijn voorsprong steeds verder uit te bouwen.”

Bij het ingaan van de laatste ronde was er even paniek. Van Campenhout reed lek op een harde strook. De kloof met de achtervolgers was echter groot geniet om zonder zorgen naar winst te rijden. 

“Ik vreesde even dat de andere renners snel zouden terugkeren, maar toen ik aan de aankomst hoorde dat ik nog 40 seconden had, was ik gerustgesteld. Ik kon rustig naar de post rijden, wisselen en mijn wedstrijd mooi afronden.”

Voor Van Campenhout was het de tweede overwinning van het seizoen. Eerder was hij al de sterkste in Knesselare. “Het volgende doel? Ik hoop een ticket voor het WK te bemachtigen. Dat zou een hele mooie ervaring zijn.”

Foto: Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp