Van den Broek wint sprintduel, 14e zege voor Van den Boer

Axel Van den Broek heeft in Essen de Ethias Cross voor nieuwelingen gewonnen. Hij haalde het in de sprint van de Duitser Max Oertzen. Bij de eerstejaars reed Arthur Van den Boer solo naar zijn veertiende overwinning van het seizoen. 

“Pff, dat was spannend.” Axel Van den Broek pufte het uit na zijn triomf bij de tweedejaars nieuwelingen. De youngster van Bert Containers-Pauwels Sauzen haalde het in de sprint nipt van de Duitser Max Oertzen. Goed voor zijn vijfde overwinning van het seizoen. 

De manier waarop Van den Broek naar de zege reed was kenmerkend voor zijn wedstrijd: spannend van begin tot einde. In de eerste ronde moest hij al de materiaalpost in met mechanische problemen. “Problemen met het schakelsysteem”, legt Van den Broek uit. “Die fietswissel was ingecalculeerd, maar ik moest daarna toch een tijdje achtervolgen.”

Van den Broek schoof snel op en nam in de derde van vier rondes het commando over van de snel gestarte Senna Remijn. De zege leek binnen, maar in de slotronde kwam de Duitser Max Oertzen terug uit de achtergrond. 

“Dat was toch even schrikken”, geeft Van den Broek toe. “Maar ik heb Max laten terugkomen en ben daarna rustig gebleven. Ik had alle vertrouwen in mijn sprint en heb er alles uitgehaald wat erin zat. Ik win liever solo, maar bij zo’n sprint is de ontlading toch wel iets groter.” Oertzen moest tevreden zijn met de tweede plaats, Remijn eindigde de wedstrijd als derde. 

14e zege voor Van den Boer

Bij de eerstejaars was er minder spanning. Arthur Van den Boer trok in de eerste ronde al op avontuur en zag de concurrentie pas na de finish terug. “Ik had niet verwacht dat ik zo snel zou wegrijden, maar ik vond hier vandaag wel een parcours dat op mijn lijf is geschreven: veel stoempen en net niet lopen.”

Voor Van den Boer was het al de 14e zege van het seizoen. “Ik kan nog net de tel bijhouden. Het is jammer dat er de komende weken geen wedstrijden meer zijn, het BK is nu het volgende grote doel. De examens op school? Die zijn donderdag begonnen. Het lukt wel, maar zo vlot als tijdens de cross gaat het niet.”

Foto: Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp