Vanthourenhout is beste modderduivel in Meulebeke

Vier op vier voor Pauwels Sauzen-Bingoal bij de mannen. Nadat Eli Iserbyt eerder de Ethias Crossen van Lokeren, Beringen en Bredene op zijn naam schreef, was het in Meulebeke aan Michael Vanthourenhout. Hij rondde een solo knap af. Laurens Sweeck klopte Toon Aerts in een duel voor plaats twee.

Regen en wind waren de extra ingrediënten die deze vierde Ethias Cross onderscheidden van de drie andere. Ondanks de zware omstandigheden bleef best lang een grote groep bijeen.

De groep werd uiteengereten onder impuls van Michael Vanthourenhout, die Quinten Hermans mee in het spoor kreeg. Het duo nam snel een flinke bonus, een paar rondjes later kwam Vanthourenhout plots solo door. “De samenwerking verliep niet optimaal”, vertelt Vanthourenhout daarover. “Telkens Quinten overnam, verloren we een stukje van onze voorsprong. Hij gaf aan niet beter te kunnen, maar ik wist niet of ik hem kon vertrouwen. Dus koos ik voor de aanval. Ook omdat ik wist dat alleen rijden op dat parcours niet echt nadelig was.”

“Blij dat de nul weg is”

Hermans had niet gelogen. Hij moest afhaken, waarna Vanthourenhout begon aan een solo van een klein half uurtje. Die rondde hij af met succes, goed voor een eerste seizoenszege. “Blij dat de nul weg is”, glunderde hij met bemodderd gezicht. “Ik rijd morgen niet in Gieten, dus kon ik vandaag echt all-in. Dat heb ik gedaan en het is goed uitgedraaid. Dit is trouwens een crossje dat me wel ligt. Twee jaar geleden kon ik hier ook al winnen.”

Een eind achter Vanthourenhout controleerden de andere pionnen van Pauwels Sauzen-Bingoal. En ontmoedigden onder meer Toon Aerts om nog veel initiatief te nemen. In de slotfase knokte Laurens Sweeck zich naar plaats twee, na een spannend sprintje met Aerts.

Sweeck was opgetogen met de overwinning van zijn ploegmaat. “Hij was onze man vandaag. Zo was het vooraf ook besproken, omdat Michael inderdaad past voor Gieten. Zo zaten wij in de spreekwoordelijke zetel en konden we ons toch een beetje sparen voor morgen. Maar ik was alweer in orde, ondanks een iets mindere start kon ik snel opschuiven.”

Foto: Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp