Viktor Vandenberghe sprint sneller dan Yordi Corsus in Beringen

Tweedejaarsjunior Viktor Vandenberghe heeft op en rond de mijnterril in Beringen de juniorencross gewonnen. In een sprint met twee klopte hij zijn ploegmaat en Belgisch kampioen Yordi Corsus. De twee domineerden samen de wedstrijd.

Het was Yordi Corsus die vlijmscherp startte en meteen een paar seconden voorsprong pakte op de rest van het deelnemersveld. Maar zijn dichtste belagers hielden hem netjes binnen schot. Vooral Viktor Vandenberghe en de Deen Daniel Nielsen gaven een sterke indruk.

In de tweede ronde sloot Vandenberghe aan bij zijn ploegmakker van Bert Containers-Doltcini en dat duo zou niet meer bijgebeend worden. “Of we afspraken goed samen te werken? Eigenlijk niet”, lachte de West-Vlaming. “We hebben elk ons ding gedaan.”

De twee hielden elkaar gezelschap tot in de laatste rechte lijn. In de sprint klaarde Vandenberghe vlotjes de klus. “In de finale had ik het nochtans knap lastig om Yordi te blijven volgen”, was Vandenberghe eerlijk. “Ik zat er wat door. Maar ik wist dat ik niet mocht afgeven, want ik weet dat ik een goede spurt in de benen heb. Dat is ook gelukt.”

Daniel Nielsen mocht als derde mee op het podium, net als vorige week in Kruibeke. Het Waalse talentje Antoine Jamin werd vierde op 48 seconden, de Nederlandse eerstejaars Keije Solen maakte de top vijf vol op net geen minuut van Vandenberghe.

© Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp