Vos bij comeback meteen aan het feest

Marianne Vos was bij haar comeback in Essen meteen aan het feest. De Nederlandse domineerde de vijfde manche van de Ethias Cross van begin tot einde. Kata Blanka Vas en Anna Kay vervolledigden het podium. 

De Ethias Cross in Essen bracht het seizoensdebuut van Marianne Vos in het veld. De zevenvoudige wereldkampioene twijfelde vooraf over haar vorm, maar nam die twijfels in de eerste ronde al meteen weg. 

Vos zette van bij de start de concurrentie onder druk en dook als eerste het veld in. Ellen Van Loy kon als enige haar wagonnetje aanpikken en probeerde halfweg zelfs even de rollen om te keren. Van Loy ging echter in de fout en bleef in de modder achter een spandoek hangen. Een foutje dat de definitieve vlucht van Vos inluidde. 

En rondde Vos haar terugkeer in het veld af met een eerste overwinning. In de achtergrond viel Van Loy nog van het podium. Eerst zag ze de Hongaarse Kata Blanka Vas haasje-over spelen en in de finale duwde Anna Kay de renster van Telenet Baloise Lions nog terug naar de vierde plek. 

VOS: ‘BETER DAN VERWACHT’

Marianne Vos begon met twijfels aan de wedstrijd, maar die twijfels bleken ongegrond. “De eeuwige twijfel van de topsporter zeker”, lachte Vos. “Ben ik er klaar voor? Zal het wel lukken? De eerste wedstrijd kan altijd tegenvallen, maar in de eerste ronde waren de twijfels al weg. Ik was beter dan verwacht en kende tijdens de wedstrijd geen inzinking. In de tweede ronde heb ik even geanticipeerd door gas terug te nemen, maar door een foutje van Ellen kwam ik terug alleen aan de leiding.”

Vos kwam in Essen nog geen Yara Kastelijn, Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst of Sanne Cant tegen. “Ik kijk wel uit naar die duels, maar op dit moment kijk ik niet naar de concurrentie. In eerste instantie is het voor mij belangrijk om mijn eigen cross te rijden en een goed gevoel te hebben.”

KAY: ‘DROOM OM MET MARIANNE OP HET PODIUM TE STAAN’

Anna Kay moest zichzelf even in de arm knijpen toen ze op het podium stond. “Op het podium met Marianne Vos? Tegen mijn papa heb ik net nog gezegd dat het aanvoelt alsof ik een droom zit. Marianne is voor mij altijd een rolmodel geweest, zij was iemand naar wie ik opkeek. Dan is het gek om samen op het podium te staan. Of ik met haar gepraat heb? Nee, eerlijk gezegd was ik daarvoor een beetje bang.”

Foto: Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp