Worst domineert van start tot finish

Annemarie Worst heeft na een indrukwekkend nummer de Poldercross op haar naam geschroven. De Europees kampioene ronde een solo van start tot finish af en voerde in Kruibeke een volledig Nederlands podium aan. 

De Polderscross leek in de eerste ronde af te stevenen op een strijd tussen de wereldkampioene en de Europees kampioene. Sanne Cant nam in de polders de snelste start en kreeg in de zandbak Annemarie Worst mee in haar spoor. 

Cants hoop op een eerste zege van het seizoen werd echte al snel de kop ingedrukt. De openingsronde was nog niet voorbij toen Worst resoluut het commando resoluut overnam. Eén versnelling was voldoende om haar opponente af te schudden en aan een indrukwekkende solo te beginnen. Na haar tweede plaats vorige week in Meulebeke is het voor Worst de eerste zege van het seizoen.

In de achtergrond zakte Cant helemaal weg. De wereldkampioene kende een complete offday en stapt nog voor halfweg cross uit de wedstrijd. De strijd om de tweede plaats leverde een spannend duel op tussen Ceylin Alvarado en Yara Kastelijn. De 22-jarige Kastelijn, ploegmate van Worst, beslechte in de slotronde het Nederlandse duel in haar voordeel. 

Voor het nieuwe gezicht bij de vrouwen is het al haar tweede podiumplaats in een week tijd, afgelopen zondag werd Kastelijn al tweede in Pelt. Alvarado moest na haar zege in Meulebeke tevreden zijn met de derde podiumplaats. Kim Van de Steene was de eerste Belgische op de achtste plaats. 

Worst: ‘Perfecte seizoensstart’

“Het was een zware cross, maar ik vond hier wel een rondje dat me goed lag”, genoot winnares Worst (777 CX Team) na. “Ik had in de beginfase nog even kunnen wachten, maar het ging gewoon lekker en ik besliste om gewoon door te rijden. Ondanks één klein foutje heb ik van begin tot einde de wedstrijd gedomineerd. Voor mij is dit de perfecte start van het seizoen. Vorige week baalde ik wel even omdat ik naast de zege had gegrepen, daarom ben ik vandaag zo blij dat ik wel kon winnen.”

Kastelijn: ‘Ambities bijstellen’

Yara Kastelijn (777 CX Team) wilde dit seizoen minstens één keer op het podium staan. “Mijn start was vandaag niet zo goed. Ik kon niet mee naar voren opschuiven, maar na twee crossen is me het me toch al twee keer gelukt om op het podium te staan. Dat is nu al ver boven de verwachtingen, maar misschien moet ik mijn ambities nu bijstellen. Op een goede dag moet het mogelijk zijn om eens helemaal bovenaan te staan. Of ik nu even in de arm moet knijpen? Ik heb deze zomer heel hard gewerkt en dat werpt nu zijn vruchten af. Daarnaast heb ik ook het plezier op de fiets gevonden en voel ik me heel goed bij deze ploeg, dat gevoel mag je niet onderschatten.”

Alvarado: ‘Geen antwoord op versnelling van Annemarie’

Na twee zeges in haar eerste weekend moest Alvarado in Kruibeke tevreden zijn met de derde plaats. “Ik kwam er vandaag niet goed in en had geen antwoord op de versnelling van Annemarie”, geeft de renster van Corendon-Circus toe. “Ik maakte ook te veel fouten om het gat klein te houden. De laatste twee ronden kwam ik er wat door en kon ik toch nog voor het podium strijden. Dat geeft me wel een goed gevoel.”

Foto: Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp