Worst spoelt coronakater door met tweede seizoenszege

Annemarie Worst heeft haar gemiste WK doorgespoeld met een overwinning in de Ethias Cross in Maldegem. Met veel overtuiging verwees ze haar landgenotes Manon Bakker en Aniek Van Alphen naar de ereplaatsen.

De kopstart in Maldegem was nog eens voor Ellen van Loy, maar al snel werd ze voorin afgelost door een Nederlands trio. Annemarie Worst, Manon Bakker en Aniek van Alphen kregen in de openingsronde kregen in de openingsronde nog het gezelschap van Anna Kay. Al snel moest de Britse na een foutje in het zand overboord. 

Halfweg cross achtte Worst, die vorige week forfait moest geven voor het WK na een coronabes metting, haar moment gekomen. In de zware zandstrook haalde ze sloophamer boven. Het tempo van Worst lag duidelijk te hoog voor Bakker en Van Alphen, die hun landgenote steeds verder weg zagen sluipen. 

Worst soleerde met veel overtuiging naar haar tweede overwinning van het seizoen, in de achtergrond vochten Bakker en Van Alphen vochten een pittige strijd uit om de tweede plaats. In het zand deed Bakker nog even de deur dicht, maar een sprint moest finaal voor de beslissing zorgen. Daarin kon Bakker nog net Van Alphen achter zich houden. 

In een sprint om de vierde plaats haalde Alicia Franck het van Marion Norbert Riberolle. Zoë Backstedt, de wereldkampioene bij de junioren, werd in haar eerste wedstrijd na het WK in Fayetteville twaalfde. 

Worst: “Seizoen nu goed afsluiten”

“Het is natuurlijk geen wereldkampioenschap, maar ik ben blij dat ik vandaag heb kunnen tonen dat de vorm nog steeds goed is”, toonde Worst zich opgelucht met haar overwinning in Maldegem. “Het was vooral balen dat ik het WK moest missen terwijl ik geen klachten had. Dat is toch veel erger dan wanneer je ziek in bed ligt.”

“Ik probeer nu gewoon het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten en dat is vandaag goed gelukt. Ik wist dat ik goed was in de zandbak en kon daar uiteindelijk ook het verschil maken. Hopelijk kan ik de komende weken die goede lijn doortrekken in de volgende wedstrijden.”

Foto: Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp