Wout van Aert voert ook in Essen onemanshow op

Veni, vidi, vici! Wout van Aert kwam naar de Ethias Cross in Essen, zag de tegenstand even in de ogen en reed daarna oppermachtig naar zijn tweede overwinning van het seizoen. Een dolgelukkige Thijs Aerts reed naar de tweede plaats, Pim Ronhaar vervolledigde het podium.

Een dag voor de wereldbekerwedstrijd in Val di Sole zakte Van Aert naar Essen af voor de zesde manche van de Ethias Cross. De Belgische kampioen maakte er zoals verwacht een onemanshow van. 

“Ik was uiteraard de grote favoriet, maar het is een uitdaging om dat dan ook nog waar te maken”, reageerde Van Aert bescheiden. “We kregen hier vandaag bovendien een zware wedstrijd in een baggerweide voorgeschoteld, dan kan er altijd iets mislopen.”

Veel liep er niet mis. Van Aert schudde al vroeg in de wedstrijd de concurrentie van zich af en won finaal met bijna twee minuten voorsprong op Thijs Aerts. “Ik ben heel tevredn met die twee op twee, maar met het oog op de wereldbeker in Italië zal het zeker geen voordeel zijn. Die vele loopstroken zullen zeker in de kleren kruipen.”

Thijs Aerts doet ‘bijna even goed’ als broer Toon

Achter Van Aert vormde er zich al snel een klein groepje met Pim Ronhaar, Thijs Aerts, Lennert Belmans, Lander Loockx en Gianni Vermeersch. Vermeersch gaf er na vijf ronden de brui aan nadat hij in de opwarming zijn enkel had omgeslagen. 

De titel ‘the best of the rest’ was uiteindelijk voor Aerts, die met een brede glimlach naar de finish reed. “Na zo’n grote renner tweede worden, doet heel veel deugd. Op voorhand weet je dat er toch niet meer in zit. Ik hoop dat ze straks heel veel foto’s van het podium nemen.” Aerts bewees met zijn tweede plaats ook dat hij meer is dan de ‘broer van’. “Toon eindigde in Boom op 1’40” van Wout, ik doe vandaag maar zeven seconden minder goed”, klonk het met een klinkslag. “Soit, deze prestatie is voor mij wel het bewijs dat ik in aanmerking kom voor een selectie voor de wereldbeker.”

Ronhaar, de wereldkampioen bij de beloften, ging in de eerste ronde nog even mee in het spoor van Van Aert, maar moest finaal tevreden zijn met een derde plaats. “Die actie heeft me genekt”, besefte de Nederlander van Baloise Trek Lions na wedstrijd. “Na een slechte start begon ik als 15e aan de eerste loopstrook. Ik schoof snel op en probeerde in het spoor van Wout mee te gaan. Dat heb ik achteraf moeten bekopen. Ach, ook zonder die actie was ik allicht derde geworden. In het vervolg van de wedstrijd was Thijs sterker.”

Foto: Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp