Yordi Corsus wint duel met Senna Remijn bij de junioren in Robotland Essen

De junioren schoten snel uit de startblokken en er was al meteen wat afscheiding. Na een ronde wedstrijd kozen vijf renners het hazenpad. Uiteindelijk waren het Yordi Corsus en Senna Remijn die het onder elkaar uitvochten. Yordi Corsus kon half cross zijn Nederlandse concurrent achterlaten en snelde naar de zege.

Belgisch kampioen Yordi Corsus kon zich na twee ronden al afscheiden met Senna Remijn, de Nederlander van de Acrog – Tormans ploeg. Met z’n tweeën maakten ze er een spannende wedstrijd van. Rond half cross moest Remijn zijn concurrent laten gaan. “Ik wisselde van fiets en de tube liet af. Ik weet niet of ik anders Yordi had kunnen blijven volgen, maar het is wel jammer dat ik hierdoor de aansluiting verloor,” wist Remijn.

Yordi Corsus van het Bert Containters – Dolticini team kreeg dus zo het vrijgeleide en bouwde zijn voorsprong uit. Met 18 seconden ging hij de laatste ronde in en kon die voorsprong behouden. “Ik dacht dat Senna wat foutjes maakte in de vierde ronde, ik hoorde hem af en toe in en uit zijn pedalen gaan,” vertelde de Belgische kampioen, die vooral focust op de kampioenschappen en de Wereldbeker de komende weken.

Seppe Van Den Boer kon zijn concurrenten om de derde podiumplaats achterlaten in de laatste ronde. Hij kwam zelfs nog dicht bij de tweede plaats van Senna Remijn. “Ik reed vooral om de derde plaats binnen te halen. Ik kwam op het einde inderdaad nog dicht op Senna, maar dit was vooral door de strijd om de derde podiumplaats,” zegt Seppe Van Den Boer, die in de laatste ronde nog de snelste rondetijd neerzette.

Winnaar bij de junioren Yordi Corsus.
Podium bij de junioren: Yordi Corsus, Senna Remijn en Seppe Van Den Boer.

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp