Zware val houdt nieuweling Van den Broek niet tegen, Vandenberghe sprint naar zege bij tweedejaars

In de Ethias Cross in Beringen stonden er opnieuw wedstrijden voor de jeugd op het programma. Viktor Vandenberghe sprintte naar de zege bij de nieuwelingen. Bij de eerstejaars hield een zware valpartij Axel Van den Broek niet van de overwinning.

Voor het eerst dit seizoen werden er door Ethias Cross opnieuw veldritten voor de jeugd georganiseerd. De eerstejaarsnieuwelingen beten de spits af en al snel probeerde Axel Van den Broek de wedstrijd naar zijn hand te zetten. De veldrijder uit Ravels voerde bij de eerste klim van de Avonturenberg meteen de forcing en sloeg al meteen een kloofje.

In de afdaling liep het echter mis. “Ik raakte een steen, ging onderuit en schoof een paar meter naar beneden”, aldus Van den Broek. “Ik voelde een brandende pijn aan knie, heup en schouder en heb zelfs even aan opgeven gedacht.”

Van den Broek zette echter door en snelde in de tweede ronde opnieuw naar de leiding. “Even de knop omdraaien en de pijn vergeten. Dit is gewoon een heel leuk parcours, ik was hier al een paar keer gepasseerd om te mountainbiken. Ook de afdalingen vind ik wel fijn, al kan er zoals vandaag wel eens iets fout lopen.”

Van den Broek reed solo naar de overwinning. “De vierde zege in vier wedstrijden”, glunderde de nieuweling. In de achtergrond reden Ieben Jacobs en Senne Bossaerts naar de andere podiumplaatsen.

Vandenberghe: ‘Dit was nochtans niet mijn parcours’

Bij de tweedejaarsnieuwelingen gingen de bloemen naar West-Vlaanderen. De Tsjech Vaclav Jezek probeerde in de eerste rondes het verschil te maken. Zonder succes. In de slotronde haalde Viktor Vandenberghe de sloophamer boven.

“De eerste rondes probeerde ik in derde positie die Tsjech te volgen”, legt Vandenberghe uit. “Omdat het zo’n zwaar parcours was, heb ik gewacht tot de laatste ronde om toe te slaan. Dat was voldoende om een kloofje te slaan, al kwam in de afdaling Antoine Jaumin nog heel dicht.”

Vandenberghe had nog wat energie in de tank en zette van ver de sprint aan. “Ik wou niets aan het toeval overlaten en moest nog alles op alles zetten om hem af te houden.” Met een oerschreeuw reed de nieuweling van Callant-Pauwels Sauzen over de streep. “Mijn derde zege in vijf wedstrijden. Nochtans was dit niet mijn pacours. Geef mij maar modder in plaats van die technische afdalingen.”

Jaumin strandde in het wiel van Vandenberghe op de tweede plaats. Jente Michels stond als derde op het laagste podiumtrapje.

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp